Prima pagină > Campanie, Eveniment, Lic. Energetic Nr.1, Targu Jiu > Ora Pământului! Târgu Jiu-ul Stinge lumina | 2011

Ora Pământului! Târgu Jiu-ul Stinge lumina | 2011

Campania Ora Pământului (Earth Hour) constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice. De altfel, se doreste sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice, dar si atragerea atentiei supra faptului ca resursele planetei sunt limitate.

Anul acesta, Earth Hour are loc pe 26 martie, de la 20 :30, ora locala, si isi propune un obiectiv ambitios: mai mult decat o ora pentru Planeta! Anul acesta va invitam nu doar sa stingeti luminile de Earth Hour, ci si sa va angajati in actiuni de mediu in fiecare zi. Fie ca vorbim de copii care transforma o sala de clasa sau de un presedinte care schimba o tara intreaga, oameni, organizatii si guverne din intreaga lume sunt invitati sa stinga luminile de Earth Hour si sa se angajeze in actiuni de mediu ce depasesc limitele temporale ale Orei Pamantului.

Ora Pamantului/Earth Hour in lume:
Campania Earth Hour a debutat in urma cu 5 ani, la initiativa WWF Australia. Dupa ce la Sydney, pe 31 martie 2007, 2 milioane de oameni au stins luminile pentru o ora, evenimentul s-a extins la nivel global. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour, iar in 2009 aproape un miliard de oameni din 4100 de orase de pe mapamond (inclusiv din Romania) au stins luminile pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice. In 2010, campania s-a extins in 4.500 de orase, din 128 de tari, devenind cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Ora Pamantului/Earth Hour in Romania:
Orasele din Romania au participat pentru prima oara la eveniment in 2009, cand peste 2 milioane de romani au stins luminile in casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic National. In 2010, 37 de orase si zeci de companii s-au alaturat initiativei, care a atras mii de mesaje pe site-ul http://www.earth-hour.ro si prin retelele sociale.
Cladiri cufundate in intuneric, spectacole la lumina lumanarii, observatii de corpuri ceresti sau concerte unplugged – in felul acesta au ales orasele din Romania sa celebreze Ora Pamantului pana acum.

Orase oficiale Earth Hour 2011 din Romania: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.

sursa: www.studentiap.wordpress.com

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s