Prima pagină > Campanie, Eveniment > Let’s Do It, Romania! Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Let’s Do It, Romania! Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Elevii Lic. Energetic Nr.1 din Târgu Jiu, care participă mâine la acțiunea Let’s Do It, Romania!, să fie prezenți mâine dimineață la ora 8:20 în curtea liceului.

Înscrie-te si tu aici în campania „Let’s do it, Romania!” Curăţenie în toată ţara, într-o singură zi – 25 septembrie 2010. www.letsdoitromania.ro

„Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională este 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să se implice.

Titlul denumeşte campania care va avea loc pe data de 25 septembrie la nivel naţional. Campania face parte dintr-o miscare internationala – “Let’s Do It, World” – inceputa in anul 2008 in Estonia si continuata in anii urmatori in Letonia si Lituania(2009), Portugalia(martie 2010) si Slovenia(aprilie 2010). Astfel se explica si titlul campaniei, in limba engleza.

Principalul obiectiv al proiectului este redat de sloganul acestuia: “Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi!”… Se au insa in vedere doar deseurile depozitate necorespunzator in arealele naturale! Nu se va face curatenie in interiorul oraselor, unde sunt companii angajate pentru a face asta. Proiectul a fost initiat in Bucuresti, in septembrie 2009, de un grup de aproximativ 30 de tineri, constituit atat din membri de ONG-uri, cat si persoane fizice independente. Proiectul nu este asociat unui ONG sau unei persoane anume.

Desi in centrul atentiei proiectului se afla Ziua de Curatenie Nationala, campania are o serie de obiective pe termen lung si se va desfasura si post 25 septembrie. Printre acestea, se numara imbunatatirea infrastructurii si a sistemului de amenzi, precum si responsabilizarea cetatenilor fata de mediu. LDIR (Let’s Do It, Romania!) este un proiect al Romaniei, pentru Romania.

Proiectul nu dispune de finantari din partea statului sau din Fonduri Europene. Toti cei care lucreaza in cadrul LDIR o fac pe baza de voluntariat, iar sponsorizarile venite din surse externe sunt dedicate exclusiv achizitionarii de servicii si materiale necesare implementarii proiectului.
Initial, nu se primeau sponsorizari directe in bani, dar la solicitarea unor persoane fizice si a unor companii, s-a deschis un cont dedicat: RO17RZBR0000060012551402. In plus, oricine poate face foarte o usor o donatie catre LDIR, prin sistemul e-Payment. Donatiile variaza intre 2,5 RON si 500 RON.

Inscrierea pe site se face foarte simplu si in mai putin de 5 minute.
Intra www.letsdoitromania.ro/curatenia/. Completeaza primul formular “membru – persoana de contact a echipei”.
Vei primi pe mail un cod unic de echipa.
Oricine poate participa la curatenia de pe 25 septembrie! Este necesar insa ca fiecare participant sa se inscrie pe site.
Deseurile stranse in urma curateniei de pe 25 septembrie vor fi, in functie de caz, reciclate, coincinerate sau depozitate in gropi conforme. In urma lor, va ramane un spatiu curat si sanatos.
În România, ziua de curăţenie naţională va fi pe 25 septembrie 2010.

Ca obiective pe termen lung, proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi.
Pentru detalii despre etapele proiectului Let’s Do It, Romania! apasă aici.
Pentru a consulta “Ghidul proiectului
Let’s Do It, Romania! Ghidul proiectului „Let’s Do It, Romania!” apasă aici.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s