Prima pagină > Eveniment, News, Targu Jiu > News: Centru de informare turistică la Târgu Jiu

News: Centru de informare turistică la Târgu Jiu

Primaria Targu Jiu a inaugurat un centru de informare pentru turistii care vin sa viziteze operele brancusiene expuse in aer liber, de la acest centru putand fi procurate suveniruri reprezentand orasul si operele realizate de Constantin Brancusi.

Centrul de informare a fost amenajat la circa 100 de metri de Poarta Sarutului, in apropiere de Aleea Scaunelor si Masa Tacerii, turistii avand posibilitatea sa afle de aici informatiile pe care le doresc despre obiectivele pe care le pot vizita in judetul Gorj. De asemenea, grupurile de turisti care doresc sa aiba un ghid pe parcursul vizitei la operele brancusiene de la Targu Jiu pot solicita acest lucru, la centrul de informare existand un tabel cu numerele de telefon ale persoanelor din oras care pot oferi informatii despre capodoperele lui Constantin Brancusi.

De la centrul de informare turistica pot fi cumparate si suveniruri, fiind pentru prima data cand autoritatile locale din Targu Jiu reusesc sa rezolve problema drepturilor de autor.

Canile, tablourile, insignele si celelalte obiecte concepute acum si care au ca tema diferite opere ale lui Brancusi sunt vandute la preturi care incep de la echivalentul in lei al unui euro si pot ajunge pana la zece euro.

Anul viitor la Targu Jiu va incepe construirea unui centru de interpretare si vizitare Constantin Brancusi. Noul centru va fi realizat impreuna cu un arhitect american de origine romana, Mihai Radu, care a prezentat proiectul respectiv la Targu Jiu la inceputul anilor 2000.

Mihai Radu s-a ocupat de strangerea fondurilor necesare, o fundatie a acestuia reusind sa colecteze circa 1,8 milioane dolari, bani care vor fi folositi incepand de anul viitor pentru realizarea viitorului centru. Terenul pe care va fi ridicata viitoarea constructie a fost deja achizitionat in apropierea Coloanei fara Sfarsit, lucrarile urmand sa fie executate pe parcursul unui an.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s