Prima pagină > Campanie, Competitie / Concurs, Eveniment, Targu Jiu > Târgu Jiu • Festivalul „Vară cu Aromă Studențească” s-a terminat

Târgu Jiu • Festivalul „Vară cu Aromă Studențească” s-a terminat

Studenţii străini participanţi la Festivalul Internaţional „Vară cu aromă studenţească” îşi iau la revedere de la oraşul lui Brâncuşi şi de la tinerii pe care i-au întâlnit aici. După o săptămână în care au învăţat multe, au participat la dezbateri, au aflat despre cultura celorlalţi studenţi şi au făcut tot felul de acţiuni împreună, a venit timpul ca aceştia să se întoarcă în ţările lor.

Festivalul Internaţional „Vară cu aromă studenţească“ a debutat vineri, 23 iulie la Târgu-Jiu. Cu această ocazie, mai mulţi studenţi şi profesori universitari din străinătate au fost aşteptaţi în Gorj să viziteze obiectivele turistice remarcabile ale judeţului.

„Vara cu aromă studenţească” este un festival internaţional în care studenţii din mai multe ţări îşi dau întâlnire la Târgu-Jiu. Tinerii cunosc persoane de vârsta lor cu care, de cele mai multe ori, leagă prietenii, află despre specificul zonei şi, mai ales, au ocazia să vadă operele lui Brâncuşi. O astfel de experienţă este cu greu uitată de către participanţi. Aşa se face că mulţi dintre ei vin din ţări care au mai participat la acest festival, tinerii care au participat la ediţiile anterioare povestind numai lucruri frumoase despre zilele petrecute la Târgu-Jiu. Festivalul este organizat, în principal, de către Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” împreună cu universitatea cu acelaşi nume, din Târgu-Jiu. Vineri, 23 iulie, la Sala Maură a Prefecturii Gorj, a avut loc festivitatea de deschidere a Festivalului Internaţional „Vară cu aromă studenţească”, ediţia a VII-a. Evenimentul este organizat de Liga Studenţilor din Universitatea Constantin Brâncuşi în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncuşi şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
La eveniment, alături de studenti au fost prezenţi oficialităţi şi profesori din partea Universităţii, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Gorj, Primăriei municipiului Târgu-Jiu precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor. In programul a urmat prezentarea O.N.G-urilor în Sala de Consiliul din Cadrul primăriei.

Prima zi a festivalului s-a încheiat cu vizitarea ansamblului brâncusian „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului“ şi „Coloana Infinitului“ şi vizitarea oraşului Târgu-Jiu de către studenţi din străinătate.

A doua zi a festivalului a început cu o dezbatere despre „Tratatul de la Lisabona“, a continuat cu o scurtă excursie la Mănăstirea Lainici şi s-a încheiat cu o seară intercultural in care studenţii participanţi si-au prezentat o parte din tradiţiile şi culturile ţărilor din care aceştia fac parte. Pe toată perioada festivalului au mai avea loc dezbateri ca „ Energia Eoliana“ şi „Maşinile Hibrid“.

În penultima seară petrecută în Gorj, tinerii au putut urmări, împreună un film, asta, bineînţeles, după ce au luat cina împreună. Joi, aceştia au plecat într-o mică excursie iar seara şi-au luat la revedere în cadrul unei cine festive, urmată de un spectacol de încheiere. De altfel, fiecare zi a fost încheiată cu distracţie, cu petreceri, seri interculturale sau baluri mascate. În ultima zi, vineri, a venit rândul concluziilor. A fost trasă linie, s-a adunat şi s-a evaluat festivalul din acest an: o nouă reuşită. O experienţă de viaţă care va fi de folos tuturor celor care au participat.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s