Prima pagină > Clasa 12 C, Examen / Bacalaureat > Luni, 28 iunie, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Luni, 28 iunie, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Luni, 28 iunie, candidaţii din sesiunea curentă care au participat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, precum şi cei din sesiunile anterioare care au solicitat reluarea probelor nepromovate vor susţine testul scris la limba şi literatura română. Proba se desfăşoară în 630 de centre la care se adaugă 93 de subcomisii. Pentru sesiunea iunie-iulie 2010 a examenului de bacalaureat s-au înscris 217.227 candidaţi.
Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a elaborat pentru fiecare probă un număr de 10 variante de subiecte, în conformitate cu modelele postate în luna octombrie pe website-ul dedicat, http://subiecte2010.edu.ro. Conform deciziei Comisiei Naţionale pentru Bacalaureat, extragerea numărului variantei de subiecte pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2010 nu are caracter public. Comunicarea acestuia va avea loc după încheierea fiecărei probe în parte. Baremele de evaluare se postează pe Internet (http://subiecte2010.edu.ro), în fiecare zi în care se desfăşoară probe scrise, la ora 14.30.
Accesul elevilor în sălile de examen se face pe baza actului de identitate, în intervalul orar 7.30 – 8.30. Accesul candidaţilor în săli, cu orice fel de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. – care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare este strict interzis.
Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi pierd posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.
Marţi, 29 iunie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv 30 iunie şi 2 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.
Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, pe segmentul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.
Se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6 (şase). Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi”.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

sursa: www.edu.ro

Reclame
  1. 1 Iulie 2010 la 15:55

    rezultatele la BAC sunt postate aici: bit.ly/rezultateBAC

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s