Prima pagină > Clasa 12 C, Eveniment, Liceu > BANCHET – chestii UTILE | Muntii Semenic, Lacul Trei Ape

BANCHET – chestii UTILE | Muntii Semenic, Lacul Trei Ape

Informatii turistice (obiective turistice – locuri de vizitat)
Prognoza Meteo

Locuri de vizitat:
-Amara __________-Baile Olanesti
-Baile Felix ___ ___ -Calimanesti Caciulata
-Arieseni _________ -Dragasani
-Baile Herculane

Informatii turistice: – Statiunea turistica Semenic este situata in muntii cu acelasi nume. Muntii Semenicului reprezinta cea mai importanta subunitate a Muntilor Banatului. Fac parte din grupa sudica a Carpatilor Occidentali, culminand cu virful Piatra Goznei (1447 metri) si virful Semenic (1445 metri).
– Complexul turistic se gaseste la peste 1400 m altitudine, intre virfurile Piatra Goznei si Semenic.
– Cu toate acestea clima este blanda si usor suportabila, chiar si pentru copii mici. In timpul iernii temperaturile se situeaza intre -25 grC pana la +6 grC, vara intre +10 grC si +25 grC.
Obiective turistice:
Colectia trofeelor de vanatoare, Biserica din sec.XIX-lea, in apropiere statiunile climaterice Trei Ape, Crivaia, Satul de Vacanta Garana, Orasul Resita.

Locuri de vizitat:Rezervatia naturala Izvoarele Nerei, constituita aproape integral din exemplare falnice de fag, cu o suprafata de 2500 ha, care se desfasoara altimetric intre 800 si 1400 m; varsta arborilor depaseste 350 de ani, iar inaltimea lor este de peste 40 m.; spatiul rezervatiei cuprinde in interiorul ei Tilva Nerganita Mare la nord, partea de est a Cracului Pietrosul, Tilva Nerganita Mica, la sud; apartine localitatii Borlovenii Vechi si ocolului silvic Nera.
Rezervatia paleontologica de la Soceni conserva numeroase forme fosile de gasteropode(melci), lamelibranhiate(scoici), schelete de pesti etc.
Punctul fosilifer de la Apadia, situat pe ogasul Buiana, contine exemplare de lamelibranhiate si gasteropode; accesul se face din localitatea Brebu, mergand spre sud-est inca 6 km spre Apadia.
Punctele fosilifere de la Delinesti conserva in orizontul superior al formatiunilor marine pannoniene numeroase resturi de foraminifere, moluste, spongieri, gasteropode.
Punctele fosilifere de la Tarnova contin o bogata fauna fosila de gasteropode conservata in formatiuni sedimentare neogene situate pe valea Satului si valea Surupinii la 8 km de Resita.
Punctele fosilifere de la Petrosnita situate pe valea Bejnei, la punctul numit „Tarana alba”, pun in evidenta formatiuni neogene cu o fauna bogata de moluste si gasteropode.
Punctele fosilifere de la Globu Craiovei sunt situate la marginea de SSE a masivului Semenic, in partea de vest a vaii Globului, afluent pe dreapta al raului Mehadica. Aici se afla fosile de gasteropode si lamelibranhiate in depozite ale miocenului.

Informatii administrative – informatii utile: -Acces: caile ferate si cai rutiere
Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s