Prima pagină > News > NEWS: Profesorii au protestat astăzi în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei

NEWS: Profesorii au protestat astăzi în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei

În jur de 2.000 de profesori au participat astăzi de dimineaţă la un miting în faţa Guvernului. În jurul orei 12:00 ei s-au deplasat în marş din Piaţa Victoriei la sediul Ministerului Educaţiei, unde au organizat un alt miting, în paralel cu negocierile purtate la Palatul Victoria cu reprezentanţii Guvernului.
Profesorii au ieşit astăzi în stradă. Aceştia sunt nemulţumiţi de modul în care se aplică legea unică de salarizare, de diminuarea veniturilor, de pierderea locurilor de muncă şi de refuzul ministerului de a purta un dialog cu sindicatele.
Între orele 11.00 si 12.00, cadrele didactice au participat la un miting în faţa Guvernului. Acesta a fost urmat de un marş pe traseul Guvernul României – Calea Victoriei – Strada General Berthelot – Ministerul Educaţiei. În faţa Ministerului Educaţiei a avut loc o altă acţiune de protest. În acelaşi timp, dascălii au pichetat şi sediul Ministerului Muncii.
Pe perioada derulării acţiunilor de protest, în unităţile de învăţământ unde există membri ai federaţiilor sindicale reprezentative s-a dezbătut, inclusiv cu elevii, proiectul Legii Educaţiei Naţionale.
La protest au participat sindicalişti din mai multe oraşe ale ţării.
Cu o oră înainte de începerea protestelor, în faţa Guvernului erau deja reprezentanţii federaţiei Spiru Haret de la Iaşi. „Am venit 400 de km pentru a protesta pentru că Guvernul ne dijmuieşte locurile de muncă. Anul acesta dispar din sistem 15.000 de salariaţi. Drepturile noastre sunt încălcate flagrant„, a explicat unul dintre participanţii la protest. El susţine că prin proiectul legii Educaţiei, şcoala românească va ajunge de izbelişte.
Acţiunea sindicaliştilor este o continuare a protestelor începute pe 3 februarie. Miercuri, mii de cadre didactice au ieşit în stradă în Buzău, Braşov, Cluj-Napoca, Bistriţa şi Focşani. [sursa: www.realitatea.net ]

Reclame
Categorii:News Etichete:, , , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s