Prima pagină > Examen / Bacalaureat, Lic. Energetic Nr.1, Liceu > 20 ianuarie – Simularea probei Competențe Digitale

20 ianuarie – Simularea probei Competențe Digitale

Elevii claselor a XII-a vor sustine simularea probei de competenţe digitale pe 20 ianuarie 2010.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează miercuri, 20 ianuarie, simularea probei de evaluare a competenţelor digitale dobândite de elevi pe parcursul studiilor liceale (proba D din cadrul examenului de bacalaureat 2010). Simularea este organizată în fiecare unitate de învăţământ liceal (1461 de centre) şi are două părţi: prima de la ora 13.00, respectiv a doua de la ora 15.30, în acele unităţi de învăţământ unde se doreşte participarea unui număr cât mai mare de candidaţi.
Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) furnizează
tuturor unităţilor şcolare în care se desfăşoară simularea, pentru fiecare dintre cele două simulări în parte, câte o variantă de subiect, precum şi un set de pachete cu fişiere de lucru care constituie baza pentru aplicarea cerinţelor specifice variantei de subiect.
Varianta de subiect reprezintă cerinţele asociate cu pachetele de fişiere din ziua de examen respectivă şi este compusă din două fişe de lucru:
– prima fişă conţine sarcinile de lucru propuse spre rezolvare candidaţilor în condiţiile în care conexiunea la Internet este funcţională;
– a doua fişă cuprinde sarcinile de lucru propuse spre rezolvare candidaţilor după întreruperea conexiunii la Internet.
Desfăşurarea simulării probei de certificare a competenţelor digitale presupune două etape:
a) prima etapă în care candidatul are de rezolvat sarcini de lucru referitoare la domeniul: „Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet.” Durata acesteia este, de regulă, de 15 minute, dar nu poate depăşi 30 minute;
b) a doua etapă în care candidatul are de rezolvat sarcini de lucru din celelalte domenii de competenţă, căreia i se alocă restul timpului. Candidaţii au de rezolvat un număr de aproximativ 15-20 de itemi care vizează competenţe din următoarele domenii: concepte de bază privind sistemele de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor/sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentări şi baze de date.
Durata totală a probei este de maxim 90 de minute, cumulat, pentru ambele etape. Subiectele, precum şi pachetele de fişiere, vor fi transmise în conformitate cu procedurile elaborate de CNEE privind transferul de subiecte pentru examene şi evaluări.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s