Prima pagină > Eveniment, Targu Jiu > Zilele Municipiului Târgu Jiu | 2009

Zilele Municipiului Târgu Jiu | 2009

În perioada 18-24 mai, la Târgu-Jiu va avea loc cea de-a IX-a ediţie a „Zilelor oraşului“. Evenimentul pregătit pentru acest an va conţine şi două momente în premieră, pe lângă multe alte surprize. Este vorba despre două parade, una a motocicliştilor, care va avea loc în data de 21 mai iar alta a maşinilor de epocă, aduse din Bucureşti.

Procesiune religioasă închinată protectorilor oraşului
În data de 21 mai, la prânz, la biserica din centrul municipiului va avea loc o slujbă religioasă dedicată sfinţilor ocrotitori ai municipiului şi oferirea de cadouri aniversare târgujienilor care poartă numele de Constantin şi Elena. In data de 20 mai, la ora 18:30, în Grădina Publică, poliţistul Aurelian Şuţă Şai va face o demonstraţie de caricatură.
Parade cu motor, urmate de muzică populară
Tot pe 21 mai, va avea loc şi parada motocicliştilor, seara încheindu-se cu un spectacol de dansuri sportive şi de societate susţinut de Şcoala de dans „Ritmo Caliente“ din Bucureşti. A doua zi, târgujienii se vor putea fotografia alături de mai multe maşini de epocă aduse de la Bucureşti. Parada va avea loc în zona centrală a municipiului. La lăsarea serii, în Piaţa Prefecturii va avea loc un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Artistic „Doina Gorjului“, după cum spunea Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Tradiţiile la loc de frunte

Concomitent cu manifestările ocazionate de zilele oraşului va avea loc Târgul Meşterilor Populari din Oltenia. Pentru desfăşurarea acestuia, pe srada Victoriei au fost aduse standuri unde meşterii îşi vor expune obiectele lucrate cu migală şi dăruire. Expoziţia va fi cu vânzare, multe dintre obiectele prezentate fiind unicate. La târg vor participa 20 de meşteri ceramişti, sculptori, pictori din judeţele Olteniei.
Ziua Majoratului cu Reflex

Nu vor lipsi concursurile pentru copii şi tineret. La sfârşitul săptămânii vor avea loc turneul de tenis pentru copii şi cupa municipiului la motocross. „În data de 23 mai, în Piaţa Prefecturii a avea loc „Ziua Majoratului“ -sărbătoarea tuturor adolescenţilor care au împlinit sau împlinesc 18 ani în cursul acestui an. Va fi serbat majoratul celor care fac 18 ani în ziua de 23 mai. Seara va avea loc în aceeaşi piaţă un spectacol cu trupa Reflex. Fanfara Armonia va oferi un spectacol în Gradina Publică, iar la ora 20:00, la Sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu va avea loc un recital al Orchestrei de Cameră Lyra Gorjului.

Tradiţia focurilor de artificii
In acest an, celebrele concerte in aer liber se vor da pe insuliţa Parcului Central din Tg-Jiu. In seara de 24 mai, vor evolua Anda Adam, Animal X, Smiley şi Morandi. Ediţia a IX-a a manifestării «Zilele oraşului » se vor încheia cu binecunoscutul foc de artificii.

Vezi motoclisti Tg-Jiu:

Vezi mașini epoca Tg-Jiu:

Bolizi de pe vremea Primului Război Mondial, maşini cu spiţe de lemn şi decapotabile americane au putut fi admirate în centrul municipiului Târgu-Jiu. Timp de trei zile autoturismele au defilat prin centrul oraşului, în cadrul paradei maşinilor de epocă.

Anunțuri
 1. dan
  23 Mai 2009 la 7:10

  😉

 2. dan
  19 Mai 2009 la 13:34

  Frumos 😉

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s